De Welloop kon dit jaar na twee jaar afwezigheid gelukkig weer plaatsvinden in Hoevelaken. Donderdag 19 mei, werd voor de negende keer de Welloop gehouden op de Wel in Hoevelaken en in andere delen van het land. Een uur voor de start vloog de VIP-tent bijna de lucht in door de storm. Regen en onweer zorgden er ook voor dat de camera’s misschien niet gebruikt konden worden om alles op te nemen. Maar gelukkig klaarde het al gauw op en werd de Welloop een zonnig succes. 

We behouden daarnaast de virtuele vorm, dus wie niet in de gelegenheid was om mee te doen vanaf het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken, kan gewoon weer meedoen vanuit huis of een andere locatie! Je hebt nog tot woensdag 25 mei om je sportprestatie neer te zetten en geld op te halen voor de Unica Foundation.

De opbrengst van de Welloop wordt bekend gemaakt op woensdag 25 mei om 17.00 uur, tijdens een afsluitingsceremonie die via een livestream wordt uitgezonden.

Kun je zelf niet meedoen maar wil je wel een bijdrage leveren? Sponsor dan iemand en zorg ervoor dat hij/zij het streefbedrag gaat halen.

Veelgestelde vragen Welloop 2022

Waar gaat de opbrengst van de Welloop 2022 naar toe?

De opbrengst van de Welloop 2022 komt ten goede aan het project Hadikhola WASH. Dit project richt zich op het verbeteren van de hygiëneomstandigheden, toegankelijkheid tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor de ruim 500 inwoners van Hadikhola. De Unica Foundation werkt al meer dan tien jaar aan waterprojecten in Nepal. Hadikhola is het 9e waterproject dat de Unica Foundation steunt. Het dorp Hadikhola ligt ongeveer 35 kilometer van het centrum van Pokhara, de op een na grootste stad van Nepal.

Is de Welloop 2022 alleen bedoeld voor hardlopers?

Wel voor iedereen die meedoet aan de fysieke Welloop die op donderdag 19 mei 2022 plaatsvindt in Hoevelaken. Wie vanuit huis of een andere locatie deelneemt, staat het natuurlijk vrij om ook een andere sportieve prestatie neer te zetten! Ben je geen loper, maar hou je wel van fietsen, wandelen, skeeleren, etc.? Elke sportieve prestatie telt, en met elke prestatie kun je geld ophalen voor de Unica Foundation.

Mag ik ook op een ander moment sporten?

Dat mag uiteraard, al willen we alle sportieve prestaties wel in dezelfde week plaats laten vinden. Sport je liever op een andere dag of tijdstip, dan kan dat natuurlijk ook. Je hebt tot dinsdagavond 24 mei 20.00 uur de tijd om je sportprestatie neer te zetten.

Zijn er bij de Welloop 2022 ook prijzen te winnen?

Natuurlijk, want (sportieve) prestaties moeten ook worden beloond! We zijn daarom in overleg met onze leveranciers of ze leuke prijzen ter beschikking willen stellen voor de deelnemers met de knapste sportieve prestatie en/of de grootste sponsordonatie aan de Unica Foundation. Details welke prijzen er te winnen zijn, volgen op een later moment.

Kan ik me ook inschrijven met een team?

Ja, voor de Welloop 2022 kun je weer inschrijven in teamverband. Een team bestaat uit maximaal vijf personen.

Waarom moet ik mijn inschrijving direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle inschrijvers een aparte factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun inschrijving. Het aanmaken van de factuur en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Deelnemers rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Ook donaties die je van familie, vrienden en kennissen krijgt als deelnemer aan de Welloop worden direct afgerekend.

Kan ik een factuur van mijn inschrijving krijgen?

Ja, indien gewenst kun je een factuur krijgen. Dit kun je aangeven bij jouw inschrijving. Je kunt ook na jouw inschrijving een verzoek doen via info@unicafoundation.nl om een factuur te ontvangen.

Waarom moet ik mijn sponsordonatie aan een van de deelnemers direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle donateurs een aparte e-mail en factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun donatie. Het aanmaken en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Donateurs rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Je kunt nog steeds doneren aan een specifieke deelnemer of een specifiek team.

Kan ik factuur van mijn donatie krijgen?

Ja, van elke donatie krijg je automatisch een betaalbewijs. Mocht dat betaalbewijs niet volstaan, dan kunt u via info@unicafoundation.nl een specifieke factuur opvragen.

Ik wil een sponsordonatie doen vanuit mijn bedrijf. Kan dat?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Kleine donaties kunnen rechtstreeks via iDeal of creditcard worden afgerekend op de profielpagina van deelnemers. Voor grotere donaties vanuit een bedrijf kun je contact met ons opnemen via welloop@unica.nl.

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor andere vragen kun je contact opnemen via info@unicafoundation.nl.

Inschrijven voor Welloop 2022Sponsor deelnemers Welloop 2022

Programma

Donderdag 19 mei

16.15 uur Start live stream
16.30 uur Gezamenlijk startschot
17.30 uur Finish en einde livestream
18.00 uur Buffet

Woensdag 25 mei
17.00 uur Bekendmaking opbrengst (livestream)

Strava

Voor de registratie van de sportprestaties tijdens de Welloop 2022 gebruiken we Strava, een mobiele app waarmee we elkaar op hoogte kunnen houden van onze sportprestaties, routes, voorbereidingen en updates! Word alvast lid van de Strava Welloop Community, of volg de voorbereiding op onze Instagram-pagina. Zelf aan het trainen? Deel je prestaties met de hashtag #welloop of noem de Unica Foundation via @unicafoundation.

De Welloop wordt mede mogelijk gemaakt door: