De Welloop is net als vorig jaar toegankelijker dan ooit! De hardloopwedstrijd van de Unica Foundation gaat ondanks de coronamaatregelen door, net als in 2020 in virtuele vorm. Je hoeft je dus niet te melden bij het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken, maar je doet gewoon mee vanuit huis!

De Welloop vindt plaats op donderdag 20 mei 2021 en wordt georganiseerd als een virtueel evenement. Deelnemers zetten vanuit huis een eigen sportieve prestatie neer om geld op te halen voor de Unica Foundation. Om 16.30 uur vindt er een gezamenlijk startschot plaats, live vanuit Hoevelaken, waarna je in jouw eigen buurt jouw sportprestatie realiseert.

Schrijf je direct in via de inschrijfknop aan de rechterkant, of doneer een bijdrage aan één van de deelnemers!

Veelgestelde vragen Welloop 2021

Waar gaat de opbrengst van de Welloop 2021 naar toe?

De opbrengst van de Welloop 2021 komt ten goede aan het project TREATS. Dit project richt zich op het verbeteren van de hygiëneomstandigheden, toegankelijkheid tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, met als doel om meer kinderen toegang te geven tot onderwijs. In de geselecteerde gebieden voor dit project zijn daarin nog veel verbeteringen te behalen. Meer dan 3.000 kwetsbare kinderen profiteren van de verbeterde voorzieningen.

Is de Welloop 2021 alleen bedoeld voor hardlopers?

Normaal gesproken wel, als het evenement op bedrijventerrein De Wel in Hoevelaken plaatsvindt. Maar nu de 2021-editie vanuit huis wordt gehouden, staat het je natuurlijk vrij om ook een andere sportieve prestatie neer te zetten! Ben je geen loper, maar hou je wel van fietsen, wandelen, skeeleren, etc.? Elke sportieve prestatie telt, en met elke prestatie kun je geld ophalen voor de Unica Foundation.

Mag ik ook op een ander moment sporten?

Dat mag uiteraard, al willen we alle sportieve prestaties wel in dezelfde week plaats laten vinden. Sport je liever op een andere dag of tijdstip, dan kan dat natuurlijk ook. Je hebt tot zondagavond 23 mei 20.00 uur de tijd om je sportprestatie neer te zetten.

Zijn er bij de Welloop 2021 ook prijzen te winnen?

Natuurlijk, want (sportieve) prestaties moeten ook worden beloond! We zijn daarom in overleg met onze leveranciers of ze leuke prijzen ter beschikking willen stellen voor de deelnemers met de knapste sportieve prestatie en/of de grootste sponsordonatie aan de Unica Foundation. Details welke prijzen er te winnen zijn, volgen op een later moment.

Kan ik me ook inschrijven met een team?

Nee, het inschrijven van een team is voor de Welloop 2020 helaas niet mogelijk. Deelnemers die normaal gesproken in teamverband meedoen, kunnen zich uiteraard wel allemaal individueel inschrijven.

Waarom moet ik mijn inschrijving direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle inschrijvers een aparte factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun inschrijving. Het aanmaken van de factuur en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Deelnemers rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Ook donaties die je van familie, vrienden en kennissen krijgt als deelnemer aan de Welloop worden direct afgerekend.

Kan ik een factuur van mijn inschrijving krijgen?

Ja, indien gewenst kun je een factuur krijgen. Dit kun je aangeven bij jouw inschrijving.

Waarom moet ik mijn sponsordonatie aan een van de deelnemers direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle donateurs een aparte e-mail en factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun donatie. Het aanmaken en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Donateurs rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Je kunt nog steeds doneren aan een specifieke deelnemer of een specifiek team.

Kan ik factuur van mijn donatie krijgen?

Ja, van elke donatie krijg je automatisch een betaalbewijs. Mocht dat betaalbewijs niet volstaan, dan kunt u via welloop@unica.nl een specifieke factuur opvragen.

Ik wil een sponsordonatie doen vanuit mijn bedrijf. Kan dat?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Kleine donaties kunnen rechtstreeks via iDeal of creditcard worden afgerekend op de profielpagina van deelnemers. Voor grotere donaties vanuit een bedrijf kun je contact met ons opnemen via welloop@unica.nl.

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor andere vragen kunt u contact opnemen met Fokelien Meesters via welloop@unica.nl.

Inschrijven voor Welloop 2021Sponsor deelnemers Welloop 2021

Programma

Donderdag 20 mei
16.30 uur: Gezamenlijk startschot

Donderdag 27 mei
17.00 uur: Bekendmaking opbrengst

Strava

Voor de registratie van de sportprestaties tijdens de virtuele Welloop 2021 gebruiken we Strava, een mobiele app waarmee we elkaar op hoogte kunnen houden van onze sportprestaties, routes, voorbereidingen en updates! Word alvast lid van de Strava Welloop Community, of volg de voorbereiding op onze Instagram-pagina. Zelf aan het trainen? Deel je prestaties met de hashtag #welloop of noem de Unica Foundation via @unicafoundation.

De Welloop wordt mede mogelijk gemaakt door: