De Welloop is dit jaar toegankelijker dan ooit! De hardloopwedstrijd van de Unica Foundation gaat ondanks de coronamaatregelen gewoon door, maar wel in aangepaste vorm. Je hoeft je op donderdag 10 september om 16.30 uur niet te melden bij het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken, maar je doet gewoon mee vanuit huis!

De Welloop vindt plaats op donderdag 10 september 2020, maar het is dan waarschijnlijk nog niet verantwoord om een evenement te organiseren. Daarom wordt deze editie een virtueel evenement, waarbij deelnemers vanuit huis een eigen sportieve prestatie neerzetten om geld op te halen voor de Unica Foundation. Om 16.30 uur vindt er een gezamenlijk startschot plaats, live vanuit Hoevelaken, waarna je in jouw eigen buurt jouw sportprestatie realiseert.

Inschrijven voor de ‘virtuele Welloop’ kost dit jaar slechts € 10,-. Bij het inschrijven kun je tevens een sponsorsite aanmaken, waarmee je mensen kan uitnodigen jou te steunen in het realiseren van jouw sportieve prestatie voor het goede doel. Alle opbrengsten komen net als vorig jaar ten gunste van het water- en sanitatieproject in Ramkot, het grootste project dat de Unica Foundation tot nu toe heeft opgestart in Nepal.

Veelgestelde vragen Welloop 2020

Waar gaat de opbrengst van de Welloop 2020 naar toe?

De opbrengst van de Welloop 2020 komt net als vorig jaar ten gunste van het water- en sanitatieproject in Ramkot. Dit project voorziet 2.000 inwoners van de noodzakelijke watervoorziening en toiletten en is het grootste project dat de Unica Foundation tot nu toe heeft opgestart in Nepal.

Is de Welloop 2020 alleen bedoeld voor hardlopers?

Normaal gesproken wel, als het evenement op bedrijventerrein De Wel in Hoevelaken plaatsvindt. Maar nu de 2020-editie vanuit huis wordt gehouden, staat het je natuurlijk vrij om ook een andere sportieve prestatie neer te zetten! Ben je geen loper, maar hou je wel van fietsen, wandelen, skeeleren, etc.? Elke sportieve prestatie telt, en met elke prestatie kun je geld ophalen voor de Unica Foundation.

Mag ik ook op een ander moment sporten?

Dat mag uiteraard, al willen we proberen alle sportieve prestaties wel op donderdag 10 september plaats te laten vinden. Loop je echter liever ’s ochtends of ’s avonds na het eten, dan kan dat natuurlijk ook. Op een later moment maken we bekend hoe we de gezamenlijke registratie van de sportprestaties vormgeven.

Zijn er bij de Welloop 2020 ook prijzen te winnen?

Natuurlijk, want (sportieve) prestaties moeten ook worden beloond! We zijn daarom in overleg met onze leveranciers of ze leuke prijzen ter beschikking willen stellen voor de deelnemers met de knapste sportieve prestatie en/of de grootste sponsordonatie aan de Unica Foundation. Details welke prijzen er te winnen zijn, volgen op een later moment.

Kan ik me ook inschrijven met een team?

Nee, het inschrijven van een team is voor de Welloop 2020 helaas niet mogelijk. Deelnemers die normaal gesproken in teamverband meedoen, kunnen zich uiteraard wel allemaal individueel inschrijven.

Waarom moet ik mijn inschrijving nu direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle inschrijvers een aparte factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun inschrijving. Het aanmaken van de factuur en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Deelnemers rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Ook donaties die je van familie, vrienden en kennissen krijgt als deelnemer aan de Welloop worden direct afgerekend.

Kan ik geen factuur van mijn inschrijving meer krijgen?

Jawel, indien gewenst kun je een factuur krijgen. Dit kun je aangeven bij jouw inschrijving.

Waarom moet ik mijn sponsordonatie aan een van de deelnemers nu direct betalen?

Bij voorgaande edities van de Welloop kregen alle donateurs een aparte e-mail en factuur vanuit de Unica Foundation met het bedrag van hun donatie. Het aanmaken en de opvolging daarvan was erg arbeidsintensief en foutgevoelig. We hebben er daarom voor gekozen om dat te automatiseren. Donateurs rekenen hun inschrijving direct af, wat veel administratieve handelingen scheelt. Je kunt nog steeds doneren aan een specifieke deelnemer of een specifiek team.

Krijg ik geen factuur van mijn donatie?

Jawel, van elke donatie krijg je automatisch een betaalbewijs. Mocht dat betaalbewijs niet volstaan, dan kunt u via welloop@unica.nl een specifieke factuur opvragen.

Ik wil een sponsordonatie doen vanuit mijn bedrijf. Kan dat?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Kleine donaties kunnen rechtstreeks via iDeal of creditcard worden afgerekend op de profielpagina van deelnemers. Voor grotere donaties vanuit een bedrijf kun je contact met ons opnemen via welloop@unica.nl.

Wanneer is de Welloop in 2021?

Natuurlijk is het veel leuker om de Welloop met elkaar te beleven en na afloop smakelijk af te sluiten. Dat moeten we dit jaar helaas missen, maar om dat te compenseren is besloten om de editie van 2021 een aantal maanden naar voren te halen. De Welloop 2021 vindt nu al plaats op donderdag 20 mei 2021, in plaats van in de gebruikelijke septembermaand. Zet die datum dus ook vast in je agenda, als jij je inschrijft voor de virtuele editie op 10 september 2020!

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor andere vragen kunt u contact opnemen met Fokelien Meesters via welloop@unica.nl.

Inschrijven voor de Welloop 2020
Sponsor deelnemers Welloop 2020

Programma

16.30 uur: Gezamenlijk startschot ‘live’ vanuit Hoevelaken
17.30 uur: Einde virtuele Welloop 2020

Op een nader te bepalen moment vindt de bekendmaking van de opbrengst en de prijsuitreiking plaats.