Zoals uitgezocht door de Wereldbank, is Nepal een van de armste landen ter wereld met een geschat BBP per hoofd van de bevolking van US $ 470. Met maar liefst 42 procent van de bevolking die onder de armoedegrens leeft en slechts 27 procent met verbeterde toegang tot sanitaire voorzieningen, zijn er nogal wat problemen waar Nepal mee te maken heeft. Sommige van deze belangrijke uitdagingen houden verband met waterverontreiniging en waterschaarste.

Volgens het Department of Water Supply and Sewerage in Nepal heeft naar schatting 80% van de totale bevolking weliswaar toegang tot drinkwater, maar is het nauwelijks veilig. Degenen die behoren tot arme en uitgesloten groepen op het platteland hebben beperkt tot geen toegang.

Kiratikhola, de locatie van dit project, ligt aan de voet van het Mahabharat-gebergte in het district Chitwan. De Chepang zijn overheersend in dit gebied. De Chepang zijn een inheemse etnische Tibeto-Burman gemeenschap die voornamelijk woont in de ruige bergruggen van het Mahabharat-gebergte in het centrum van Nepal.

In de afgelopen twee of drie generaties zijn de Chepang langzaam begonnen over te schakelen van een semi-nomadische (slash-and-burn) levensstijl naar een meer geregelde manier van leven, steeds meer afhankelijk van de productie van permanente velden van maïs, gierst en bananen.

De Unica Foundation was sinds 2014 verbonden met dit gebied via een zonnelampen-project en later een irrigatieproject. Dit is het eerste drinkwaterproject van de Unica Foundation dat hier wordt gelanceerd. Shanti Griha Nepal, een NGO die al lang in deze regio actief is, zal onze uitvoeringspartner zijn.

Informatie

Begunstigden:
45 huishoudens, 266 mensen

Locatie:
Rapti Municipality – 11, Kiratikhola, Chitwan

Startdatum:              Einddatum:
01-04-2018                30-11-2019

Status:
In voorbereiding

Technieken

Drinkwater systemen

drinkwater

Partners & sponsoren

CFP Green Buildings
Shanti Griha Nepal
Unica Foundation